Van der Kaap baalt: ''We moeten nu op zoek naar een andere club''

Kelian van der Kaap baalt ervan dat FC Groningen heeft besloten het beloftenelftal terug te trekken uit de voetbalpiramide. Dat betekent dat Jong FC Groningen volgend seizoen zal deelnemen aan de landelijke Reservecompetitie. 

"Ik denk dat het O21-team dat met ingang van 2021 voor Jong FC Groningen in de plaats komt, zeker een aardig alternatief is. Al is het wel jammer dat Jong FC Groningen verdwijnt", begint Van der Kaap, aanvoerder van Jong FC Groningen, in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

De 20-jarige verdediger denkt dat het besluit ten koste gaat van de ontwikkeling van jeugdspelers. "Juist in die Derde Divisie leer je heel veel en dan gaat het vooral om kleine dingetjes: timing, waar sta je, hoe pak je net dat kleine metertje waardoor je in het duel de sterkste bent? Deze competitie is ideaal om mannelijker te worden. Hier wordt veel meer fysiek geweld gebruikt dan in jeugdcompetities, dus hier kun je heel nuttige ervaring opdoen."

Ten slotte heeft het besluit van FC Groningen desastreuze gevolgen voor Van der Kaap en zijn ploeggenoten. "Ik vind het ook niet goed voor de jongens zelf die nu met mij in Jong FC Groningen spelen. We moeten nu op zoek naar een andere club."

Lees meer:
0 reacties