''Wij vonden hem zo talentvol dat hij hier moest komen spelen''

0
''Wij vonden hem zo talentvol dat hij hier moest komen spelen''

Tomas Suslow speelde vorig jaar bij FC Groningen Onder 17, trainde in de voorbereiding mee met de selectie en verlengde afgelopen donderdag zijn contract in Groningen met drie seizoenen.

“Tomas Suslov is een jongen uit Slowakije die inmiddels al een jaar bij FC Groningen in de opleiding speelt", aldus Peter Jeltema, hoofd opleiding van FC Groningen bij FC Groningen TV. "Het is een echte aanvaller die op meerdere posities kan spelen. Hij is dreigend naar de goal, dribbelvaardig en vanuit daar moet hij zijn acties maken en rendement opleveren.”

“Hij kwam bij ons terecht door scouting. Hij is gezien in wedstrijden en op toernooien en op die manier zij wij in contact gekomen met hem en zijn agent. Op die manier is hij naar Nederland gehaald en is er hem een stage aangeboden", blikt hij terug.

"We vonden hem dusdanig talentvol dat wij vonden dat hij hier moest voetballen, maar ook qua karakter is het een jongen die hier heel goed past.”

“Hij maakt deel uit van FC Groningen Onder 19, dat is op basis van zijn leeftijd, en heeft vorig jaar in de Onder 17 gespeeld." Met die Onder 17 ploeg werd hij vorig jaar landskampioen. "Het is aan hem om te laten zien dat hij op een hoger podium kan acteren. Daar heeft hij in de voorbereiding aan mogen ruiken, maar toen raakte hij geblesseerd.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!