KNVB onderzoekt serieus alternatief voor beloftencompetitie

0
KNVB onderzoekt serieus alternatief voor beloftencompetitie

De huidige beloftencompetitie waarin Jong FC Groningen uitkomt zal hoogstwaarschijnlijk op termijn verdwijnen. Op verzoek van de profclubs in Nederland onderzoekt de KNVB momenteel de mogelijkheden om een competitie op te starten voor teams onder 21 jaar.

"Nu komen veel jongens na O19 te zwemmen tussen beloften en eerste elftal. Talenten die nog iets meer tijd nodig hebben, spelen geen goede wedstrijden en ontwikkelen zich niet door", verduidelijkt Art Langeler, directeur voetbalontwikkeling van de KNVB, tegenover Voetbal International.

"Zo'n nieuwe competitie leek iedereen een goed idee te vinden. Tijdens onze rondgang was er maar één club die het niet in haar visie vond passen", vervolgt Langeler. "Nu we een voorstel hebben gestuurd voor het seizoen 2020/21, blijkt een groot deel van de clubs het te zien zitten, maar toch ook een klein deel niet. Ook hiervoor geldt: de clubs beslissen uiteindelijk zelf.""

"Voor veel clubs is dit de oplossing", vult directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma aan. "Ze zouden dan zelf nog kunnen bepalen of ze ernaast nog een team in de piramide of reserve-elftal in stand willen houden. Maar je kan wel invullen welke clubs niet zo'n behoefte hebben aan een nieuwe competitie Onder-21."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!