Jeltema over overleden Zwaneveld: ''Een markante persoonlijkheid''

0
Jeltema over overleden Zwaneveld: ''Een markante persoonlijkheid''

Vrijdag heeft FC Groningen het droevige nieuws bereikt dat oud-scout Luit Zwaneveld te overlijden is gekomen. Zwaneveld werd tachtig jaar. 

Hoofd opleiding Peter Jeltema werkte meer dan tien jaar nauw samen met Zwaneveld. "Luit leerde ik kennen toen ik in 1998 als trainer binnenkwam bij de opleiding en hij onderdeel was van een klein kernteam, waarvan ook Martin Koeman onderdeel was. Luit bekleedde daarin samen met Martin Koeman de functie van het herkennen en scouten van jeugdspelers", zegt Jeltema op de website van FC Groningen.

“Luit was een markante persoonlijkheid met een groen-wit hart", vervolgt Jeltema. "Voor hem was niets teveel gevraagd. Hij had maar één doel voor ogen en dat was de beste spelers uit de regio naar FC Groningen halen. Op zijn geheel eigen wijze slaagde hij daarin samen met het team van scouts. Hij stond aan de basis van vele talentvolle spelers die furore maakten in het betaalde voetbal."

"Luit was behalve een zeer betrokken medewerker van de club ook een fantastisch mens om mee samen te werken. Met hem heb ik in al die jaren ook een goede persoonlijke band opgebouwd. Afgelopen najaar trof ik hem nog bij de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Feyenoord in het stadion. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!