''Zodra FC Groningen beter gaat spelen, gaat het publiek vanzelf weer komen''

( 0 reacties)
''Zodra FC Groningen beter gaat spelen, gaat het publiek vanzelf weer komen''

FC Groningen en SC Heerenveen hebben dit seizoen te maken met grote leegstand in de stadions. Volgens Pieter Nieuwenhuis, directeur van adviesbureau Hypercube, moet vooral de club uit Friesland, tegenstander van zondag zich zorgen gaan maken. 

"Groningen heeft namelijk het vijfde verzorgingsgebied van Nederland", legt hij uit. "Zodra zij beter gaan spelen, gaat het publiek vanzelf weer komen. Dat is het grote voordeel van de ligging. De potentie is er wel, ze moeten er alleen voor zorgen dat ze sportief weer de stijgende lijn oppakken. De situatie van Heerenveen is veel droeviger", constateert Nieuwenhuis. 

"Die club ontleent haar plek in het Nederlandse voetbal aan de revolutionair Riemer van der Velde", blikt hij terug. "Die wist als eerste Nederlandse voetbalbestuurder hoe belangrijk het was je te wortelen in het midden- en kleinbedrijf. Daardoor kreeg Heerenveen een enorme businessclub en met het geld dat ze daaruit haalden, hebben ze hun voetbal een impuls gegeven", weet Nieuwenhuis. 

"Die grote businessclub is er niet meer, maar wat voor Heerenveen nog veel erger is: clubs met een veel rijker verzorgingsgebied hebben dat kunstje afgekeken en overgenomen", beseft hij. "Daardoor is de relatieve positie van Heerenveen afgebrokkeld. En ze hebben in hun verzorgingsgebied van drie kanten met bedreigingen te maken: Groningen, PEC en Cambuur. Als er in Leeuwarden een nieuw stadion komt staan, wordt dat probleem voor Heerenveen nog groter", besluit Nieuwenhuis.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 24 april 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›