Vechtpartij na afloop van duel in Emmen: ''De hele straat lag vol glas''

Hoewel het in het stadion relatief rustig bleef, eindigde de zaterdagavond in Emmen met een grote vechtpartij bij supporterscafé Oale Stee in Barger-Oosterveld. 

"Op een gegeven moment zag ik buiten Groningen-fans aan komen lopen. Een paar maar, drie geloof ik. Die spraken op het terras wat met de Emmen-aanhang. Verliep allemaal rustig. Ze gingen weer weg, maar iets later stond er opeens een hele meute Groningers bij mij op de stoep", vertelt de baas aan Dagblad van het Noorden.

"Ik heb meteen mijn deur op slot gedaan. Wat er is gebeurd, heeft zich allemaal buiten afgespeeld. Er is gesmeten met stoelen en tafels. En na afloop lag de hele straat vol glas. We zijn tot diep in de nacht aan het schoonmaken geweest", vervolgt hij.

Eén Groningen-fan raakte gewond bij de vechtpartij. "Hij is gevallen en op zijn achterhoofd terecht gekomen. Er was veel bloed, vandaar die eerste berichten over de traumaheli. Maar die hebben ze uiteindelijk aan de grond gehouden. Die jongen is gewoon met een ambulance afgevoerd. Ik heb inmiddels begrepen dat de verwondingen meevallen", gaat hij verder.

Voor de baas was het zijn eerste wedstrijd als supporterscafé. "Oale Stee is het nieuwe supporterscafé van FC Emmen. Voorheen zaten de fans altijd bij Crazy Times, honderd meter bij mij vandaan. Wat ik wel erg positief vind, is dat de supportersvereniging van Emmen vanmorgen meteen al bij me langskwam. Ze boden direct aan te helpen om de schade af te wikkelen", besluit hij.

 

Lees meer:
0 reacties