Buijs snapt fans: ''Dat zou toch elk normaal denkend mens doen''

FC Groningen moet morgen als straf vak F leeglaten in de wedstrijd tegen FC Twente. Erg vervelend noemt trainer Danny Buijs dit.

“Met een enorm vervelend en teleurstellend gevoel. Het liefst wil je iedere thuiswedstrijd in een vol stadion spelen", vertelt hij RTV Oost. "We hebben vorig jaar kunnen zien wat de support vanuit onze eigen achterban kan opleveren. Dus dat is heel vervelend. Wat bij dit soort actie heel vervelend is dat een heleboel onschuldige mensen de dupe zijn van een eenmansactie. Dat kan eigenlijk niet de bedoeling zijn.”

Hij snapt dat de supporters naar de rechter zijn gestapt. “Dat zou toch elk normaal denkend mens doen. Als ik onschuldig ben en niets heb gedaan, ik zit gewoon in een vak naar een voetbalwedstrijd te kijken en acht meter van mij vandaan steekt iemand een fakkel af waardoor ik de volgende wedstrijd niet mag bezoeken. Dat is, als je er heel simpel naar kijkt, gewoon krankjorum. Blijkbaar zijn de regels zo danig dat die straf wel opgelegd wordt, maar ik kan me voorstellen dat mensen het gevoel hebben dat ze onrecht wordt aangedaan en daar via een rechter iets aan willen veranderen. Ik kan dat absoluut begrijpen.”

Hij snapt echter ook de keuze van de club. “Het is een hele lastige situatie. In het verleden zijn er regels gemaakt door de directeuren van de voetbalclubs zelf, de KNVB voert dat uit, dus dat maakt het een hele complexe situatie."

"Heel veel supporters, zeker bij volksclubs, vinden dat vuurwerk hoort bij sfeeracties bij een voetbalwedstrijd. Dan denk ik: Het moet toch niet zo moeilijk zijn om al die partijen om de tafel te krijgen en daar iets te gaan afspreken waardoor je op een veilige en gecoördineerde manier vuurwerk kan toelaten tot een stadion zonder dat het ten koste gaan van de veiligheid van andere mensen en dat iedereen kan genieten van het vuurwerk en de voetbalwedstrijd en dat de stadions vol zitten”, sluit hij af met een plan.

Lees meer:
0 reacties