Supportersvereniging FC Groningen: Laten we het over voetbal hebben''

0
Supportersvereniging FC Groningen: Laten we het over voetbal hebben''

De Eredivisie is pas twee speelrondes op weg en FC Groningen heeft al een rumoerige periode achter de rug, maar 'laten we het weer over voetballen hebben'.

"PSV-uit is een ander verhaal. Daaruit blijkt grote minachting voor de stadionbezoeker. Van een opmerking in het definitieve speelschema ‘PSV – FC Groningen wordt sowieso in het weekend van 24-25 augustus gespeeld’, naar verplaatsen naar een woensdagavond om 18.30 uur", schrijft de Supporters Vereniging FC Groningen op hun website. 

"Een onmogelijke tijd voor Groningers die erheen willen, terwijl de kaartverkoop allang was begonnen. De brief die FC Groningen voor de supporters heeft opgesteld is mooi en hopelijk zijn er meer clubbestuurders met begrip voor de situatie van supporters." 

"Maar dat haalt de oorzaak van het probleem niet weg. Nederland is werkelijk het enige land dat dit doet in deze fase van Europese competities of wedstrijden op zondagavond plant om 20.00 uur. Want in de ogen van de clubs leveren die 2,5 uur extra rust Europese punten op."

"Dan het voetbal zelf. Bij FC Emmen werd een 0-1 uit het vuur gesleept. Nog niet sprankelend, maar prima. En dan Twente-thuis. Een arbitrage met VAR die je hoopt maximaal eens in de tien jaar tegen te komen. Uitslagbepalend en het werkt zelfs nog door tegen AZ, vanwege de schorsing van Mike te Wierik", wordt er vervolgt.

"Dat Bax dit weekend niet ingepland staat, zegt wel genoeg. Maar de morele winnaar was toch onze eigen FC. Ze toonden volle inzet en met 9 tegen 11 kwamen ze zelfs nog in de wedstrijd. Het gebeurt niet vaak dat een ploeg bij een tegendoelpunt (de 1-3) een staande ovatie krijgt. En dat was dik en dik verdiend."

"Genoeg spektakel op alle vlakken, maar laten we vanaf nu al onze energie op de ploeg richten. Volgens mij zit er veel kwaliteit in de ploeg en hebben we momenteel veel spelers waarvoor je naar het stadion komt. Tegen FC Twente zag je dat het met de strijdlust ook wel goed zit. Dit, samen met een technische staf die ook graag aanvallend en met lef wil spelen, moet voor een mooi seizoen zorgen."

"Maar de leus is niet voor niks ‘Wij voor jullie, jullie voor ons’. Spelers kunnen het niet alleen, laten wij ze met z’n allen elke wedstrijd de steun in de rug geven, massaal. Neem vrienden, opa’s, oma’s, kinderen en buren mee. Laten we zorgen dat we zowel thuis als uit een goed gevuld stadion en uitvak hebben. Zodat we het alleen nog maar over het voetbal gaan hebben, daar waar het over hoort te gaan", wordt er besloten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›