Onderzoek: VAR steeds minder gewaardeerd door eredivisiesupporters

0
Onderzoek: VAR steeds minder gewaardeerd door eredivisiesupporters

Nederlandse voetbalfans zijn het afgelopen jaar een stuk minder enthousiast geworden over de videoscheidsrechter in de eredivisie. De mensen vinden dat het voetbal eerlijker is geworden, maar niet leuker. 

Dat blijk uit een enquête die marktonderzoeksbureau Markteffect in samenwerking met het Algemeen Dagblad heeft uitgevoerd onder ruim duizend Nederlandse Eredivisievolgers. De VAR deed aan het begin van vorig seizoen zijn intrede in de Eredivisie. Dit is dus het tweede seizoen met het technologische hulpmiddel, maar de supporters zijn nog niet helemaal overtuigd. 

''In december vorig jaar zei 65 procent van de voetbalfans dat ze positief tegenover de VAR stonden, dat percentage is nu gedaald tot 48 procent. De voornaamste klachten: er worden nog steeds foute beslissingen genomen én het is vaak lang wachten tot de VAR en de scheidsrechter hebben besloten of een doelpunt telt en of een overtreding een penalty is'', schrijft Cyril Rosman in de krant.

Niet alles is echter negatief aan de VAR, want tweederde van de ondervraagden vindt alsnog dat de videoscheidsrechter een verbetering is voor het voetbal. Zestig procent stelt zelfs dat de VAR de Eredivisie eerlijker heeft gemaakt. Wat de ondervraagde fans anders willen zien, is dat in het stadion wordt aangegeven waar de VAR precies naar kijkt in situaties waarbij het spel stil ligt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!