FC Groningen stopt met 'hoolies-project': ''Willen een modernere omgang''

FC Groningen-supporters kunnen een andere manier van omgang verwachten met de de club, zo laat Richard van Elsacker weten. De woordvoerder van FC Groningen hoopt dat het 'Hoolies-project' snel verdwijnt.

"Wij zijn in gesprek over een modernere manier van omgaan met de supportersgroeperingen rond de club, van de officiële supportersvereniging tot de vroegere Groningen Fanatics", begint Van Elsacker in gesprek met Groninger Gezinsbode.

FC Groningen is druk bezig met een goede manier en kijkt daarom ook in het buitenland. "We zijn al in België en bij Sankt Pauli in Hamburg geweest om te kijken hoe ze het daar doen. Het is nog te vroeg om te zeggen wat daar uitrolt. De inzet is dat iedere supporter zich in het stadion veilig en welkom voelt", aldus Van Elsacker.

De Trots van het Noorden is overstag gegaan, omdat het geweld-percentage met maar liefst 35% is gedaald. De gemeente Groningen stopt met de financiering. Tot nog toe ging er jaarlijks 75.000 euro naar het project, maar dat houdt volgend jaar op. Voornaamste reden zijn de miljoenenbezuinigingen waartoe Groningen zich gedwongen zit om de gemeentelijke begroting voor 2020 sluitend te krijgen.

Lees meer:
0 reacties