'We willen graag gastvrij zijn, maar dan moet men zich ook als gast gedragen''

Supporters van FC Groningen lieten zondag tegen SC Heerenveen duidelijk weten dat ze niet te spreken zijn over de opgelegde beperkingen voor het bezoeken van het duel. Samen met SC Heerenveen en de politie is burgemeester Tjeerd van der Zwan daarvoor verantwoordelijk.

"Voorheen konden ze met eigen vervoer parkeren op P8, waar ze werden ontvangen met muziek en waar ze een biertje en een hamburger konden kopen", vertelt Van der Zwan in de Leeuwarder Courant. Dit keer besloot de burgemeester voor een verplichte auto/bus-combi.

"De afgelopen keren was het steeds raak als ze van de parkeerplaats naar het stadion liepen: vernielingen, vuurwerk en wildplassen in tuinen. Wij willen graag gastvrij zijn, maar dan moeten mensen zich ook als gast gedragen", besluit Van der Zwan met duidelijke bewoording.

Volop chagrijn in het stadion van SC Heerenveen zondagmiddag. Supporters van de thuisploeg protesteerden tegen stadionverboden, die van tegenstander FC Groningen tegen de verplichte bus- en autocombi https://t.co/ZvE5AuuVnh

— Leeuwarder Courant (@lc_nl) October 27, 2019
Lees meer:
0 reacties