VIDEO | 27 Japanse studenten op bezoek bij FC Groningen

0
VIDEO | 27 Japanse studenten op bezoek bij FC Groningen

27 Japanse studenten waren afgelopen weekend te gast bij het Eredivisie-duel tussen FC Groningen en Vitesse. Zij volgen in hun thuisland een opleiding tot teammanager en maakten een excursie naar Nederland. 

"Dit is een initiatief van een goede connectie van ons", vertelt Peter Jeltema, hoofd opleiding van FC Groningen. "De vraag kwam of er 27 Japanse studenten deze kant op te brengen. Het contact bestaat als sinds een toernooi van de Onder 19 in Japan in 2008. Het contact is er nog steeds en dan komt er af en toe een verzoek. Dit was één van zulke verzoeken."

De Japanse studenten hebben speciale interesse in voetbal. "Ze worden opgeleid voor een baan in de ondersteuning en facilitering in het voetbal. We hebben ze in contact gebracht met de mensen binnen de clubs, zoals een teammanager, de marketingafdeling en de materiaalman. Ze hebben ontzettend veel informatie tot zich gekregen."

Jeltema hoopt dat de connectie tussen FC Groningen Japan in de toekomst nog meer mooie dingen gaat opleveren. "Ik noemde net al het voorbeeld van een toernooi in Japan. Het moet een soort van wisselwerking worden. Ik denk dat we daar nog steeds meer uit kunnen halen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›