'Daar zaten allemaal Ajax-supporters op de Groningen-tribune''

Voor de subtopclubs is een eventuele BeNeLiga financieel gezien misschien een uitkomst, maar voor de clubs die in de middenmoot acteren kan het wel eens de doodsteek worden. De kans lijkt daarom klein dat alle clubs tot een akkoord kunnen komen.

Bij clubs als FC Groningen, maar ook Vitesse en SC Heerenveen, lopen de toeschouwersaantallen de afgelopen jaren al terug. "Ik kan me niet voorstellen dat wanneer je bij Groningen op de tribune zit en je ziet Ajax en Feyenoord nooit meer voorbij komen, je daar heel gelukkig van wordt", begint journalist Mikos Gouka bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Met het ontbreken van topwedstrijden, zullen de toeschouwers alleen nog maar vaker wegblijven, vermoedt voetbalcommentator Mark van Rijswijk: "Ik was bij Heerenveen en daar verkopen ze nu halve seizoenskaarten en daarbij stond ook vermeld welke clubs dan nog op bezoek komen. 'Ajax komt nog, AZ komt nog, etc.' Dat is belangrijk, dáár komen supporters op af."

"Er is net onderzoek geweest dat de bezoekersaantallen bij Groningen en Heerenveen schreeuwend teruglopen. Nou, daar gaat dit niet bij helpen", vervolgt Van Rijswijk. "Bij Groningen zat het toch ook helemaal vol tegen Ajax? Ik weet niet of je die foto hebt gezien bij de goal van Groningen? Sierhuis weigerde te juichen maar achter Sierhuis was er één vrouw die juichte en verder niemand."

"Daar zaten allemaal Ajax-supporters op de Groningen-tribune. Die waren bijna teleurgesteld dat Groningen op voorsprong kwam", aldus Van Rijswijk.

#Voetbalpraat gemist?

? "Bozenik is niet fit en kan niet meteen instromen"
???? De PSV-transfers van Bergwijn en Rodriguez
???? "Sierhuis kan beter nog een half jaartje blijven, Zeefuik haal je blind op"

Beluister de podcast:https://t.co/ARMyKivUFd

— FOX Sports (@FOXSportsnl) January 29, 2020

Lees meer:
0 reacties