Nederlandse supporters willen geen Eredivisie zonder publiek'

De supporters van de Nederlandse club staat niet te springen om de hervatting van de Eredivisie, dat blijkt uit een enquête van het Supporterscollectief Nederland.

Van zowel de aangesloten supportersverenigingen, waaronder SV FC Groningen, als de 12.500 respondenten zegt 70 procent niet zonder publiek te willen spelen. Verder zegt 35 procent dat volgend seizoen zo min mogelijk doordeweeks moet worden gespeeld en dat dit dus ook meegenomen moet worden in de beslissing hoe het seizoen wordt afgemaakt en hoe volgend seizoen eruit gaat zien.

Van de respondenten zegt 28 procent dat het niet uitmaakt wanneer er gespeeld wordt, als ze maar weer naar het stadion kunnen. Daarnaast wil 37 procent van de supporters eerst afwachten wanneer de coronacrisis voorbij is.

Tot slot zegt 89 procent van de supportersverenigingen en 70 procent van de openbare respondenten geen compensatie te hoeven voor de gemiddeld vier gemiste wedstrijden van hun seizoenkaart, mocht de competitie vanwege het coronavirus voortijdig beëindigd worden. Supporterscollectief Nederland heeft de resultaten maandag onder de aandacht gebracht bij de KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie. 

Supporters: geen voetbal zonder publiek. Lees hier de resultaten van onze enquête die door maar liefst 12.500 supporters werd ingevuld: https://t.co/980VJLn6dN

— Supporterscollectief (@SupportersNL) April 6, 2020

Lees meer:
0 reacties