FOTO | Jury verkiest shirt FC Groningen tot mooiste van jaren '90

Het shirt van FC Groningen in het seizoen 1991/1992 is de mooiste van de Eredivisie in de jaren negentig. Dat heeft de vakjury van het Eredivisie Shirt Festival bepaald. 

De verkiezing van het mooiste Eredivisie-shirt betreft een initiatief van de Eredivisie CV. Vanaf half april konden voetbalfans hun stem uitbrengen op wat volgens hun het mooiste shirt in 64 jaar Eredivisie-historie is. Uit de 25 door de fans genomineerde tenues verkoos een vakjury het shirt van Willem II tussen 1958 tot 1967 als de allermooiste. 

Daarnaast werd door de vakjury per decennium een mooiste voetbaltenue gekozen. In de verkiezing van de jaren negentig kwam FC Groningen als winnaar uit de bus. Het shirt uit het seizoen 1991/1992, gekenmerkt door twee brede groene banen en Pioneer als hoofdsponsor, was volgens de vakjury de allermooiste. 

 

Dit zijn volgens de vakjury de winnende shirts van het Eredivisie Shirt Festival per decennium! ???? Draag jouw mooiste shirt tijdens #VoetbalShirtVrijdag vandaag ???? Wat is jouw winnende shirt? ???????? #eredivisieshirtfestival #onsvoetbal #esf pic.twitter.com/uVGko3dpoY

— Eredivisie (@eredivisie) May 8, 2020
Lees meer:
0 reacties