Driessen maakt lied voor FC Groningen: ''Een beetje zoals Band Aid''

Iedereen heeft het zwaar tijdens de coronacrisis, waaronder ook verschillende clubs. Om FC Groningen een handje te helpen, heeft zanger Theo Driessen van Diep Triest bedacht om een lied te maken van de Trots van het Noorden.

"Ik las dat iedereen met FC Groningen bezig is. Toen vroeg ik me af, wat kan ik nou doen?", aldus Driessen in de rubriek "Stoor ik..." van Dagblad van het Noorden. "Vooropgesteld, het is alleen nog maar een plan, het is verder nog helemaal niets, maar ik dacht: wat ik zou kunnen doen is een lied maken voor de FC."

"Ik loop er al een week mee in mijn hoofd en moet het dan eerst even laten bezinken, anders word ik weer veel te enthousiast", vervolgt de zanger. "Maar ik heb al een beetje zitten pielen met een tekst en een melodie. Heel summier nog, maar dat is het punt niet."

"Wat ik heb bedacht is het volgende. Het lied moet worden opgenomen. Er moeten veel Groninger artiesten aan meedoen, een beetje zoals Band Aid destijds. Een We are the world-achtig feelgood-lied. Misschien niet eens alleen met artiesten. De burgemeester, de Commissaris van de Koning en andere prominenten zouden het koor kunnen vormen", begint hij de uitleg. "Het moet worden ondersteund door de FC en we hebben flink wat publiciteit nodig, anders heeft het geen zin."

"We zetten dat lied drie dagen online. Vervolgens halen we het er weer af en als mensen dan het lied of de clip willen hebben, moeten ze dat kopen. Voor €2,50, ik noem maar wat. Dat geld komt uiteraard volledig ten goede aan FC Groningen. Plus dat FC Groningen weer even in de schijnwerpers komt te staan op deze manier", gaat Driessen verder.

En een tekst? Daar heeft hij ook al iets van. "'FC Groningen, mooie club, je staat voor barre tijden, maar met mijn groen-wit hart, zal ik voor je strijden. Mijn liefde voor jou is groot, ik kan je niet zien lijden, vechtend gaan we door, jouw supporters aan jouw zijde’. En dan het refrein: ‘FC Groningen, je moet door. FC Groningen, we gaan ervoor. Je zult weer spelen, je zult weer gaan. Je zult zien dat wij er staan. Want FC Groningen omdat het moet, FC Groningen, je zit in mijn bloed’", geeft de zanger alvast weg.

Heb je interesse om mee te doen? Dan kan door de mailen naar theodriessen@home.nl.

Lees meer:
0 reacties