Nijland: ''Wij wachten rustig af of er nog iets voor ons in het vat zit''

Virgil van Dijk is hot in Engeland. De centrale verdediger verdiende met zijn spel bij FC Groningen een transfer naar Celtic, dat hem voor veel geld aan Southampton verkocht.

Inmiddels doen grootmachten als Chelsea, Manchester City en Liverpool een poging om Van Dijk naar de top van de Premier League te halen. Bedragen van meer dan vijftig miljoen euro worden inmiddels al als 'normaal' beschouwd voor de fysiek sterke verdediger.

"Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen rond Virgil nauwlettend in de gaten. Ik zou liegen als ik zeg dat wij niet benieuwd zijn naar de financiële gevolgen voor ons. Maar ik vind het sportieve plaatje eveneens belangrijk", aldus algemeen directeur Hans Nijland in gesprek met Het Dagblad van het Noorden.

De laatste keer dat Nijland met Van Dijk sprak, is nu ongeveer een jaar geleden. "Een heel toegankelijke jongen. Nog altijd. Hij heeft het in zijn eerste jaar bij FC Groningen behoorlijk lastig gehad. Maar hij heeft keihard gewerkt en een route uitgestippeld naar de top. Dat hij daar nu daadwerkelijk lijkt te komen, is allereerst geweldig voor Virgil zelf. En wij wachten rustig af of er nog iets voor ons in het vat zit. Meer kunnen we niet doen."

Lees meer:
0 reacties