Mertens was in beeld bij FC Groningen: ''Maar vonden hem te iel''

Jan Mennega heeft bewondering voor de manier waarop Dries Mertens zich de afgelopen jaren gemanifesteerd heeft. Waar er in het begin veel twijfels waren omtrent zijn fysiek, is hij inmiddels één van de vaste krachten bij België en van grote waarde voor Napoli.

Mennega haalt een herinnering op wanneer Dries Mertens ter sprake komt. ''Als ik Dries Mertens zie voetballen, denk ik heel vaak terug aan een wedstrijd tussen AGOVV en SC Veendam op de Wageningse Berg. Mertens speelde toen nog voor AGOVV en was die dag een enorme plaag voor Angelo Cijntje. Echt, die werd helemaal dolgedraaid.''

''Toen Mertens hem voor de zoveelste keer voorbij was, verkocht Cijntje hem een verschrikkelijke schop. Mertens vloog meters door de lucht en ik vergeet nooit meer wat Cijntje deed. Hij liep naar de zijlijn, wipte over de omheining en rende rechtstreeks naar de kleedkamer. Hij wachtte de rode kaart niet eens af. Cijntje was het helemaal zat'', schrijft hij in het Dagblad van het Noorden.

Het fysiek van Mertens is voor veel clubs het zorgenkindje geweest. Toch haalt de kleine Belg nu zijn gelijk. ''Mertens is van heel ver gekomen. Veel clubs durfden het niet het hem aan, omdat hij te licht zou zijn. Hij is nog in beeld geweest bij FC Groningen, maar ook daar vonden ze hem te iel. Nu is hij een grote meneer bij Napoli en wees hij België met een mooie goal de weg tegen Panama'', sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties