Advies voor Robben: ''Daarna moet hij pas terugkeren naar FC Groningen''

Arjen Robben vertrekt na het seizoen bij Bayern Munchen. Fans van FC Groningen dromen van een terugkeer bij de club, maar volgens Johan Derksen moet de buitenspeler een andere keuze maken.

“Als Robben verstandig is, komt hij niet. Het is een soort romantiek dat nergens op slaat. Bij een terugkeer wordt er veel te veel van zo’n jongen verwacht. Bij een mindere dag of een blessure valt de hele Nederlandse media over hem heen”, zegt Derksen in gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Dan gaan vervelende mannetjes in talkshows het daar over hebben.”

“Robben is een veteraan die nog steeds goed kan voetballen. Hij moet naar Amerika. Het is daar zonnig en het is een prettig land om te wonen. Californië of Florida is wel wat. Of kies een leuke stad als Boston of Chicago”, gaat de analist verder. "Daarna moet hij pas terugkeren naar Groningen als jeugdtrainer of technisch directeur. Robben heeft het fantastisch volgehouden, maar nu komt de leeftijd dat je als voetballer heel snel oud wordt. Ik had dat al op mijn 28ste”,

Lees meer:
0 reacties