'Anders had Doan nooit bij FC Groningen gespeeld''

Ritsu Doan maakt dit seizoen een uitstekende indruk bij FC Groningen en het is niet de vraag of maar voor hoeveel de Trots van het Noorden hem gaat verkopen. 

Lange tijd leek het er op dat de Japanner niet naar Nederland zou komen, want beide clubs kwamen er in eerste instantie niet is. ''Het liep niet helemaal vlekkeloos'', laat toenmalig manager technische zaken Peter Jeltema weten in gesprek met Voetbal International. ''De heren van Gamba Osaka wilden het zoals zíj het wilden. We gingen weg zonder dat we hadden bereikt wat we voor ogen hadden.'' De zaakwaarnemer van de aanvallende middenvelder vertelde dat de club grote kans had om hem binnen te hengelen.

''De transfer leek haalbaar. Dat perspectief was ons ook door de zaakwaarnemer van Doan voorgespiegeld. Maar de voorwaarden van Gamba Osaka bleken nogal te verschillen van de voorwaarden die de zaakwaarnemer van Doan ons had geschetst. De sfeer aan de onderhandelingstafel was om te snijden. Het zweet brak ons aan alle kanten uit.'' Hans Nijland was wel klaar met de onderhandelingen en hij wilde zo snel mogelijk weg uit het land van de rijzende zon.

Daar moesten eerst de vliegtickets voor omgewisseld worden. Dat lukte echter niet snel genoeg door het tijdsverschil. ''Achteraf maar goed ook, anders had Doan misschien nooit bij FC Groningen gespeeld.'' Doordat ze in Japan moesten blijven, besloten ze om nog een keer te onderhandelen. ''Uiteindelijk zijn we toen tot een akkoord gekomen. ’s Avonds nog hebben we de contracten getekend. De volgende dag vlogen we in alle vroegte terug.''

Lees meer:
0 reacties