Transfergekte in Groningen: ''Zo hectisch heb ik het nog niet eerder gezien''

Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani, Ko Itakura, Kaj Sierhius, Paul Gladon en Mo El Hankouri staat de teller al op zes nieuwe aanwinsten voor FC Groningen. De Groningers houden huis op de transfermarkt, ziet ook clubwatcher Stefan Bleeker.

"Ja, het is niet meer te volgen. Er komen zoveel spelers bij nu. Het blijft maar doorgaan. Je zou zeggen dat het een keer moet stoppen, maar ik heb geen idee meer waar ze deze periode toe in staat zijn. Zo hectisch heb ik het nog niet eerder gezien bij FC Groningen", vertelt hij op de site van zijn werkgever RTV Noord.

De Groningse transfergekte zegt veel over de selectie die er de eerste seizoenshelft stond in het Hoge Noorden. "Aan het begin van het seizoen was Ron Jans nog heel overtuigd van de selectie, hoe talentvol het ook was. Als je dan nu ziet wat er deze winterperiode allemaal gehaald wordt, dan komen ze daar dus wel flink op terug", vervolgt Bleeker.

Financieel tast FC Groningen diep in de buidel, maar volgens Bleeker kan de club het zich permitteren. "Op zich wel, want er was ruimte in het budget om extra salarissen aan te trekken. Er was geen geld voor transferbedragen en die zijn er ook niet gekomen. Het is allemaal transfervrij of huur en daar zullen ze vast goed over onderhandeld hebben. Alleen moet je wel kijken naar de hoeveelheid spelers in je selectie. Die kan ook niet te groot worden natuurlijk", besluit hij.

 

Lees meer:
0 reacties