'Inmiddels worden Allach, Hamstra en Fledderus genoemd''

Na de benoeming van Wouter Gudde als algemeen directeur, wil FC Groningen ook zo snel als mogelijk een nieuwe technisch directeur aanstellen. Onder meer Mo Allach, Gerry Hamstra en Mark-Jan Fledderus worden genoemd.

"De nieuwe algemeen directeur zal daar een stem hebben", schrijft Voetbal International-journalist Marco Timmer. "Het is duidelijk dat als FC Groningen weer die subtopclub wil worden, voetbal op één, twee en drie moet staan. Bij de club is er heel duidelijk een relatie tussen prestaties en goed voetbal, en de komst van publiek en sponsor."

Bovenstaande factoren gaan echter weer gepaard met de prestaties die op het veld geleverd worden. "Dus de rol van de nieuwe technisch directeur wordt heel belangrijk in de komende jaren", vervolgt Timmer. "Dat het geen gemakkelijke functie is, hebben Peter Jeltema en Ron Jans aan den lijve ondervonden. Helder is dat Henk Veldmate niet terugkeert. De laatste succesvolle manager van de club heeft het als hoofdscout veel te goed naar zijn zin bij Ajax."

Timmer komt met een aantal namen op de proppen. "In Groningen worden inmiddels Mo Allach, Gerry Hamstra en Mark-Jan Fledderus genoemd. De laatste, nu als technisch manager werkzaam bij Heracles Almelo, is gepolst, maar Fledderus heeft aangegeven het niet te doen", luidt het besluit.

Lees meer:
0 reacties