Advies voor 'complete' Reis: ''Dat shirt van Barcelona trekt, hè?''

Joop Gall snapt niet dat PSV en Ajax zich nog niet hebben gemeld voor de diensten van Ludovit Reis. De middenvelder van FC Groningen zou momenteel in onderhandeling zijn met FC Barcelona.

"Hij leest wedstrijden, hij leest waar een bal valt. Hij is het cement tussen de stenen bij Groningen en weet precies wanneer-ie aanvallend moet denken of juist verdedigend, als anderen de diepte kiezen", vertelt Gall aan VoebalPrimeur. "Reis doet en kan dat dus allemaal op achttienjarige leeftijd. Tactisch is dat zó sterk. Een wedstrijd lezen is zo verdomd moeilijk. Reis verovert tweede ballen en weet precies waar en wanneer hij druk moet zetten. Het lijkt alsof hij aanvoelt waar de bal gaat komen. Ik zit altijd te genieten van hem. Qua duelkracht is-ie een beetje als Gattuso."

Gall is niet verbaasd dat FC Barcelona interesse heeft getoond. "Reis is een tweedejaars A-junior, dat moet je niet vergeten hè? Hij speelt nu op het hoogste niveau van Nederland - en doet dat met verve. Hij haalt wekelijks dikke voldoendes. Als je dat afsteekt tegen zijn leeftijdsgenoten, dan is-ie veel verder. Het lijkt soms alsof Reis al acht jaar betaald voetbal speelt. "

De voormalig trainer zou een stap naar de Nederlandse top adviseren. "Ik had eigenlijk wel verwacht dat Reis eerst een stap zou maken naar PSV of Ajax. Dat is misschien ook wel verstandiger voor hem. Maar dat shirt van Barcelona trekt, hè? Als Reis een goede zaakwaarnemer heeft, dan zou die hem moeten adviseren om eerst naar de top-twee te gaan - áls PSV en Ajax belangstelling hebben, natuurlijk. Hebben ze dat niet, dan denk ik dat ze een hele goede kans missen om een uitstekende speler binnen te halen. Mocht Barça uiteindelijk toch niet toehappen, dan hoop ik echt dat Ajax of PSV hem neemt."

"Ik had allang verwacht dat hij in het rijtje van grootste talenten van Nederland zou staan en genoemd zou worden bij Ajax en PSV. Waarom Reis nog niet bij hen op de monitor is verschenen? Ik zou het echt niet weten. Daar begrijp ik he-le-maal niets van. Het is zo'n complete speler", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties