Maaskant kijkt terug: ''Ik was er toen ook wel echt klaar mee''

Robert Maaskant keerde de voetbalwereld twee jaar geleden de rug toe om zich te roeren in het bedrijfsleven. De oud-trainer van FC Groningen miste echter het voetbal en tekende als hoofdtrainer bij  VVV-Venlo.

"Ik was er toen ook wel echt klaar mee", vertelt Maaskant in gesprek met de NOS. Hij werd ondernemer. "Het was een hele bewuste keuze om een bedrijf op te zetten. Maar een poos geleden heb ik er toch nog eens over nagedacht. En ik vind het eigenlijk gewoon nog heel erg leuk. En als je daarmee volgroeid bent, dan komt dat weer. Nu heb ik het weer hervonden."

Maaskant ging na enige tijd twijfelen over zijn beslissing. "Ze zeiden tegen mij: 'je bent hartstikke gek dat je in het bedrijfsleven wilt werken. Je doet het mooiste vak dat je kan verzinnen.' Ergens in je achterhoofd neem je dat wel mee", vervolgt hij.

Of mensen niet Maaskant-moe worden? "Ik weet dat dat zo was, maar ik ben nooit zo onder de indruk van wat andere mensen van mij vinden. Ik vind ook dat wanneer je een baan accepteert in het betaalde voetbal, je in de schijnwerpers staat. En dan heeft iedereen een mening over je. Maar daar trek ik mij niets van aan. Ik vind het gewoon prachtig om te doen, om met die gasten op het veld te staan", aldus Maaskant.

Lees meer:
0 reacties