Jeugdinternational tekent nieuw driejarig contract bij FC Groningen

Tomas Suslov heeft een nieuwe driejarige overeenkomst getekend bij FC Groningen, waardoor hij nu tot medio 2022 vastligt bij de Trots van het Noorden.

De zeventienjarige Slowaakse jeugdinternational is een aanvaller die zowel op beide flanken als op de nummer 10-positie kan spelen. Vorig jaar kwam hij over van 1. FC Tatran Presov, waar hij met vijftien jaar al in het onder 19 team speelde. Daarmee was hij de jongste speler in die competitie. Voor zijn komst naar Groningen liep hij onder meer een week stage bij Bayern München.

"Om te beginnen was het al knap werk van onze scouting, dat wij een speler met de kwaliteiten van Tomas Suslov naar Groningen hebben weten te halen", begint technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de officiële website van FC Groningen.

"Tomas is nu een jaar hier en heeft in die periode bevestigd een groot talent te zijn", vervolgt hij. "Met FC Groningen onder-17 is hij afgelopen seizoen landskampioen geworden en in dat succes heeft Tomas een belangrijk aandeel gehad. Zijn prestaties blijven zowel nationaal als internationaal niet onopgemerkt."

"Met onze aanpak in de Opleiding en trainingsfaciliteiten op zowel Sportpark Corpus den Hoorn als in het TopsportZorgCentrum hebben wij Tomas kunnen overtuigen een nieuw contract bij ons te tekenen. Belangrijk is dat Tomas beseft dat het begint met elke dag hard werken om beter te worden, dan kan hem een hele mooie toekomst staan te wachten. Met onze trainersstaf en specialisten binnen de Opleiding gaan wij hem daarbij helpen", aldus Fledderus.

Lees meer:
0 reacties