FEITEN| Ajax is FC Groningen bijna altijd de baas in de Euroborg 'Buijs onduidelijk over opstelling; Memisevic en Itakura starten niet' Groningen-fan maakt clublied voor Kids United met Johnny de Mol FC Groningen-trainer moet pittige brieven slikken: ''Goodbye Buijs'' 'Vandaag topoverleg over BeNeLiga; fusie mogelijk vanaf 2025'

Fledderus legt vraagprijs Doan uit: ''Zo zijn we op een bedrag gekomen''

( 0 reacties)
Fledderus legt vraagprijs Doan uit: ''Zo zijn we op een bedrag gekomen''

FC Groningen opende de onderhandelingen met PSV over Ritsu Doan met een vraagprijs van veertien miljoen euro. Uiteindelijk viel de transfersom lager uit, maar dat kan technisch directeur Mark-Jan Fledderus uitleggen.

"De intensiteit die Doan kan brengen in wedstrijden vergeleken met spelers bij PSV, het rendement dat hij haalt, het aantal creatieve acties dat hij heeft, the expected goals. Dan wordt het best vakinhoudelijk, maar daar zit een hele analyse achter. Uiteindelijk zijn we zo op een bedrag gekomen waarvan we dachten dat dat de waarde was'', vertelt Fledderus over de vraagprijs aan FC Groningen TV.

De Eindhovenaren en de Groningers hebben lang onderhandeld. ''PSV vond het interessant en vond ook dat we ons huiswerk goed hadden gedaan, maar ze waren het alleen niet eens met de prijs die we daaraan gekoppeld hadden. Dat is ook heel logisch, want dat is onderdeel van het onderhandelingsproces."

Niet alle sportief is Doan belangrijk, maar ook commercieel heeft de Japanner een interessante waarde. "Uiteindelijk zijn we tot een bepaald bedrag gekomen. Zo zijn we de onderhandelingen met PSV in gegaan. Uiteindelijk zijn we blij met het resultaat. Het neemt niet weg dat we het jammer vinden dat Doan is vertrokken, maar we zijn wel blij met de prijs die we ervoor hebben gekregen.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!