Barcelona laat Koeman links liggen en gaat voor onervaren clubicoon'

Ronald Koeman dreigt zijn droombaan bij FC Barcelona te moeten vergeten. De oud-speler van FC Groningen werd maandenlang gezien als topfavoriet, maar inmiddels lijkt de club voor Xavi te kiezen. 

Dat is opvallend, aangezien de oud-speler van de Catalaanse grootmacht nog amper ervaring heeft als hoofdtrainer. Hij is pas een jaar hoofdtrainer van Al-Sadd in Qatar, maar kan nu al de trainer worden van een van de beste en grootste clubs op aarde. 

Vrijdag werd bekend dat de Barcelona-leiding vanuit Saudi-Arabië naar Qatar is vertrokken voor gesprekken met Xavi. Vanuit Catalonië werd dat afgedaan als een vriendschappelijk onderonsje, maar de Spaanse media weten wel beter. Volgens Marca heeft de clubleiding hem onlangs een aanbod voor twee jaar gedaan.

Barcelona verloor in de Supercopa-wedstrijd van Atlético Madrid en die klap kwam hard aan in Catalonië. Het geduld van de leiding raakt inmiddels op. Het zou zelfs zo erg zijn dat de club nadenkt over een snelle breuk met Ernesto Valverde, die zijn elftal eigenlijk nooit helemaal liet schitteren zoals ze bij de club gewend zijn. De kans bestaat dus dat Xavi niet komende zomer, maar deze winter al trainer van FC Barcelona wordt. 

 

Lees meer:
0 reacties