FC Groningen houdt 'slechts' 1 miljoen euro per jaar over aan transfers'

Het is ieder jaar weer opvallend om te zien hoeveel geld clubs nu werkelijk overhouden aan transfers. Een club als FC Groningen maakt bedragen zelden bekend, omdat 'dat nu eenmaal afgesproken is'. Voetbal International dook in de cijfers. 

Het weekblad maakt een vergelijking tussen enerzijds Transfermarkt, een gerenommeerde bron die zich baseert op de in de media genoemde bedragen en anderzijds de jaarrekening van clubs. "Neem FC Groningen. Ook die club maakte naam als transfermachine. Begin deze eeuw aan de hand van Luis Suárez, Marcus Berg en Arjen Robben en de afgelopen tien jaar werd dat imago versterkt via Tim Matavz, Dusan Tadic, Filip Kostic en Ritsu Doan", schrijft Knipping.

"Volgens Transfermarkt hield de club tussen 2009 en 2019 32 miljoen euro over. Uit de jaarverslagen van FC Groningen zelf blijkt echter dat het gaat om slechts een derde van dat bedrag: 11 miljoen. Dat komt neer op één miljoen gemiddeld per jaar." VI trekt een simpele, maar terechte conclusie: clubs ontvangen vaak bruto-bedragen, waar allerlei zaken nog mee verrekend dienen te worden. Daarom houden veel clubs vaak minder geld over dan gedacht. 
 

Lees meer:
0 reacties