FC Twente hoopt op Smal: ''Dan pas je beter bij FC Groningen''

0
FC Twente hoopt op Smal: ''Dan pas je beter bij FC Groningen''

FC Twente gaat zich waarschijnlijk deze week versterken met Gijs Smal. De verdediger komt over van FC Volendam, waar hij een goede indruk achterliet. Kees Kwakman is benieuwd of FC Twente een goede club voor Smal is.

"Voetballend gezien kan hij het zeker wel", zegt de Volendamse analist bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Verdedigd is natuurlijk een beetje zijn dingetje. In de jeugd heeft hij op het middenveld gestaan. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad, maar in een elftal waar je op de helft speelt van de tegenstander."

"Hij had alle vrijheid om naar binnen te gaan en mee te gaan", vervolgt Kwakman. "Hij had Micky van der Ven achter zich, die heel veel goed maakte. Als hij bij FC Twente alleen maar op zijn eigen helft moet verdedigen en ze hebben elke wedstrijd 39 procent balbezit, dan heb je minder aan hem."

Commentator Mark van Rijswijk had Smal eerder bij een andere club in de Eredivisie gezien. "Ik zat aan Groningen te denken", geeft hij aan. "Als je zo'n type back als Zeefuik zoekt dan denk ik dat je met Gijs Smal helemaal niet zo verkeerd uitkomt."

Van Rijswijk twijfelt ook over de verdedigende kwaliteiten van Smal. "Ik heb hem ook gezien tijdens Jong FC Utrecht - FC Volendam. Dan is hij aanvallend van waarde, maar wordt op snelheid geklopt en is verdedigend daarin kwetsbaar. Dat zal dus beter moeten. Maar kijkend naar de manier van voetballen pas je dan beter bij FC Groningen dan bij FC Twente."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!