'FC Groningen strijdt met Eredivisieclubs om Roemeense rechtsback'

0
'FC Groningen strijdt met Eredivisieclubs om Roemeense rechtsback'

FC Groningen heeft Radu Boboc op de radar staan, dat meldt het Roemeense Sport. De 22-jarige rechtsback is eigendom van Viitorul.

Boboc maakte in maart indruk bij het Europees kampioenschap onder 21, waar Jong Roemenië met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong Oranje. Dat heeft geleid tot interesse van meerdere clubs uit de Eredivisie. Naast FC Groningen zouden ook FC Twente en SC Heerenveen belangstelling hebben.

De clubs uit de Eredivisie hebben scouts gestuurd naar wedstrijden van Viitorul en positieve rapporten over de verdediger afgeleverd in Nederland. Tot een concrete aanbieding heeft het nog niet geleid. Viitorul zou naar verluidt anderhalf miljoen euro willen voor Boboc, maar de Nederlandse clubs willen wachten tot het einde van het seizoen en hopen op een transfersom van 500.000 euro.

Viitorul strijdt namelijk tegen degradatie in Roemenië. Boboc heeft nog een contract tot medio 2023. De rechtsbenige verdediger, die werd opgeleid bij de Gica Popescu-voetbalschool en de Gheorghe Hagi-academie, is sinds drie seizoenen een vaste waarde in het eerste elftal van Viitorul.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!