Nijland blikt terug: "Ajax speelde een kwalijke rol in de kwestie"

Hans Nijland
Hans Nijland Foto: © Orange Pictures

Bruno Silva verruilde FC Groningen in 2012 voor Ajax. De transfer van de verdediger uit Uruguay verliep echter allesbehalve gemakkelijk.

FC Groningen wilde Silva eigenlijk niet kwijt, maar zag zich genoodzaakt om te onderhandelen omdat de verdediger een werkweigeraar werd. "We stonden derde in de competitie. De ploeg stond goed, met spelers als Erik Nevland en Rasmus Lindgren. Bruno Silva wilde naar Ajax, maar omdat wij op dat moment zo goed ervoor stonden, wilden we niet meewerken aan een transfer", vertelt Hans Nijland, destijds directeur bij de club uit Groningen, in ELF.

Silva ging in staking. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Ajax een kwalijke rol speelde in deze kwestie", zegt Nijland, die uiteindelijk toch in gesprek ging met de Amsterdammers. "Schoorvoetend gingen we toch maar akkoord om proberen eruit te komen met Ajax. Ik zei tegen mijn financieel directeur Erik Mulder: 'Wat er ook bij deze onderhandelingen gebeurt, Ajax betaalt de hoofdprijs en geen dubbeltje minder'."

Ajax moest uiteindelijk vier miljoen euro betalen voor de diensten van Silva. Nijland houdt een nare smaak in de mond over aan de situatie. "Onderhandelingen vond ik altijd prachtig, maar het is belangrijk dat je elkaar respecteert. Daar was toen geen sprake van. Het toont aan dat het voor een speler loont om te gaan staken. Ja, helaas wel", aldus de voormalig directeur van de Trots van het Noorden.

Lees meer:
0 reacties