Nijland: "Hij ging niet in staking, dat is een groot verschil"

Hans Nijland
Hans Nijland Foto: © Orange Pictures

Carel Eiting heeft een arbitragezaak aangespannen tegen FC Volendam om een transfer naar FC Twente af te dwingen, maar de 25-jarige middenvelder is niet in het gelijk gesteld.

Voormalig FC Groningen-voorzitter Hans Nijland maakte in het verleden een geruchtmakende arbitragezaak moet toen Luis Suarez de overstap naar Ajax wilde maken. FC Groningen won de arbitragezaak, maar Suarez verkaste enkele weken later alsnog naar Ajax.

"De weg terug is wel moeilijk", erkent Nijland in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tijdens zo'n zaak wordt er toch met modder gegooid. Bij ons viel dat nog redelijk mee. Het kamp-Suárez gooide het op positieverbetering, terwijl wij toen ongeveer gelijk stonden met Ajax. Vonden we wel humor."

"Het lijkt erop dat het er in de zaak-Eiting wat heter aan toe gegaan is", vervolgt Nijland. "Ik heb op dit moment nog steeds contact met Luis, dus het kan wel goedkomen. Ik had juist ook veel waardering hoe hij de zaak aanpakte. En hij ging niet in staking, dat is ook wel een groot verschil."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties