Nijland: ''Ik ervaar de huidige situatie bij de club als de meest moeilijke''

Het gaat niet goed met FC Groningen. De prestaties zijn ondermaats en de kritiek op trainer Ernest Faber neemt steeds meer toe. Algemeen directeur Hans Nijland vertelt in zijn wekelijkse nieuwsbrief op de website over de huidige situatie.

“We staan er slecht voor, daar hoeven we niet omheen te draaien. Natuurlijk zat het afgelopen zondag in Rotterdam tegen Sparta niet mee – en dat is inherent aan de fase waarin we zitten – maar we mogen zeker onze ogen niet sluiten voor de realiteit. En die doet pijn. Hoewel ik nu al meer dan twintig jaar algemeen directeur ben van FC Groningen, ervaar ik de huidige situatie bij de club als de meest moeilijke.”

En dat terwijl Nijland een hoop heeft meegemaakt. ''Met FC Groningen heb ik een degradatie meegemaakt en een stadionbrand, maar net als voor heel veel van onze supporters geldt, grijpen de huidige sportieve problemen ons zwaar aan. Er is veel kritiek en we voelen een enorme druk. Logisch. Wat je ook doet en waar je ook bent of komt, word je aangesproken op de huidige gang van zaken. We zijn er binnen de club met z’n allen dag en nacht mee bezig en het raakt je. We proberen ons zo open mogelijk op te stellen door op e-mails te reageren, vragen te beantwoorden, gesprekken te voeren en de media te woord te staan.”

"Dat hoort bij ons werk en is ook geen probleem'', vervolgt de Algemeen directeur. ''We lopen er niet voor weg. Soms is er ook kritiek die op de man wordt gespeeld of onder de gordel is. We snappen de emoties, die hebben we zelf ook, maar het moet wel respectvol blijven. Gelukkig krijgen we ook heel veel tips en goede adviezen en denken er veel mensen op een positieve manier met ons mee.”

 

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand