'Nijland moet ook minder blijde boodschappen durven brengen''

FC Groningen werd woensdagavond door Roda JC uit het bekertoernooi geknikkerd. Daarnaast bezetten de Groningers een teleurstellende dertiende plek in de Eredivisie en weten ze met onaantrekkelijk menig supporter niet naar het stadion te lokken. Journalist Dick Heuvelman uit in zijn blog stevige kritiek op zowel de trainer, als het bestuur van FC Groningen.

Volgens Heuvelman komt trainer Ernest Faber zijn beloftes niet na. "In zijn voor- en nabeschouwingen komt hij niet sterk over. Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld, kondigde hij een agressieve speelwijze aan tegen Willem II. De les van AZ (toen de FC in de tweede helft er vol tegenaan ging) was geleerd en de Tilburgers konden hun borst nat maken. Echter wat gebeurde, FC Groningen begon, nota bene in haar eigen veste, weer afwachtend en behoedzaam. Wellicht was de vrees voor Tilburgse counters groter dan de wil om deze laagvlieger alle hoeken van het veld te laten zien", aldus de journalist.

Ook het bestuur van Groningen krijgt er van langs. "Clubliefde maakt soms ook blind", schrijft Heuvelman. "Dat is bij Hans Nijland ook het geval. De spreekwoordelijke Groningse nuchterheid zit hem niet in zijn (Amstelveense) genen. Nijland moet zijn 'volk' ook eens minder blijde boodschappen durven brengen. Te beginnen bij de veranderde verhoudingen in het hedendaagse voetbal, waar FC Groningen onder te lijden heeft. Daarom doet hij er goed aan niet meer zo hoog van de toren te blazen dat 'zijn cluppie' voor Europees voetbal gaat. Is verre van realistisch."

 

Lees meer:
0 reacties