Nijland over Suárez-transfer: "Dat is in mijn ogen een beetje muiten"

Ron Jans en Hans Nijland
Ron Jans en Hans Nijland Foto: © Orange Pictures

Luis Suarez vertrok in 2007 van FC Groningen naar Ajax. Met de transfer was zo'n 7,5 miljoen euro gemoeid. Voormalig algemeen directeur van FC Groningen blikt terug op de bijzondere transfer.

Na het vertrek van Ryan Babel bij Ajax wilden de Amsterdammers Luis Suárez overnemen van FC Groningen. FC Groningen wilde Suárez echter niet kwijt, waarna de vedette via een arbitragezaak probeerde een transfer te forceren.

Een club heeft het recht om een transfer te weigeren. Hans Nijland hierover in ELF: "Zo ging dat in eerste instantie ook met Luis Suárez toen hij naar Ajax wilde. Hij ging voor een positieverbetering. We moesten wel een beetje lachen, want we stonden toen een paar posities hoger op de ranglijst dan Ajax. De arbitragezaak die volgde wonnen we, maar de transfer kwam er uiteindelijk wel."

Toch zag Nijland in dat de speler niet te houden was voor de Groningers: "Je denkt vanuit het belang van de club. Suárez was niet gaan staken, maar zo'n arbitragezaak is ook niet helemaal de manier. Dat is in mijn ogen een beetje muiten", besluit de inmiddels afgezwaaide Nijland.

Lees meer:
0 reacties