"Of Van Dijk het niveau aankan? Nee, hij loopt op zijn laatste benen"

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Johan Derksen gelooft niet meer in de kwaliteiten van Virgil van Dijk. De analist vindt niet alleen dat hij fouten maakt in het veld, maar ook in interviews.

"Ik word heel moe van die aanvoerder van Nederland", zo begint Derksen in de talkshow Vandaag Inside. "Als er een wanprestatie geleverd wordt gaat hij met allerlei clichés uitleggen wat er misgaat. Of hij het niveau nog aankan? Nee, hij loopt op zijn laatste benen. Ik heb het nooit een vedette gevonden. Hij oogt goed, maar ik vind het niet zo’n goede verdediger. Hij was alleen sterk in de lucht."

In interviews vindt Derksen van Dijk saai. "Hij staat dan de zogenaamde aanvoerder te spelen. Hij trapt alleen maar open deuren in en die man zegt nooit wat. Dan denk ik: jonge, jonge, jonge, wat een saaie lul is dat zeg", vervolgt hij.

René van der Gijp ziet ook dat de verdediger over zijn top heen is. "Ik vond Van Dijk echt een absolute topverdediger in de tijd dat Liverpool de Champions League won. Maar ik denk wel dat hij na zijn blessure een jasje uit heeft gedaan. Het was wel echt een ernstige blessure. Hij had gewoon tot invalide geschopt kunnen worden. Bij sprintduels zie je gewoon dat hij minder is geworden. Af en toe oogt het ook onzeker", besluit Van der Gijp.

Lees meer:
0 reacties