Omslag nodig bij FC Groningen: ''Dan gaat iedereen als de brandweer''

Mike te Wierik hoopt met FC Groningen snel de weg omhoog in te slaan. De verdediger erkent dat het allemaal nog erg moeizaam loopt bij de nummer dertien van de Eredivisie. “Het is makkelijker als alles hosanna is, dan gaat iedereen als de brandweer.”

De sfeer is grimmig in het hoge noorden na de slechte resultaten van de afgelopen weken. Voor Te Wierik geen onbekende situatie. “Ik heb ooit de eerste zeven wedstrijden van het seizoen verloren, met Heracles Almelo",zegt hij in gesprek met FC Groningen TV. "Je weet dat de druk zal toenemen in zulke situaties. Je moet ermee dealen, daarom ben je topsporter. Voor mij verandert er niet zoveel. Het kwartje moet ook een keer de goede kant opvallen nu.”

“Ik hoef niet met 4-0 te winnen. Ik ben ook een keer tevreden met een lelijke 1-0”, vervolgt de 25-jarige voetballer. “Dat is wat we morgen moet doen.” De eerste kans daarvoor is vrijdagavond, in een uitwedstrijd bij VVV-Venlo. “Het is een goede mix van talenten en oudere spelers. Ze spelen bij elkaar als collectief, of vanuit daar uit de counter te spelen.”

Lees meer:
0 reacties