Onrust rondom FC Groningen: "Dat kan je simpelweg niet verkopen"

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

Er is onrust rondom FC Groningen en sportpark Corpus den Hoorn. FC Groningen kondigde onlangs aan te gaan starten met vrouwenvoetbal.

Dat wil de club gaan doen op sportpark Corpus den Hoorn, maar dat sportpark is nu al overvol. Volgens RTV Noord hebben twee andere voetbalverenigingen laten weten dat ze niet willen wijken voor FC Groningen.

Het gaat om Groen Geel en GRC. "Natuurlijk maak ik mij zorgen. Wij weten allemaal wat er in het verleden is gebeurd", zegt Groen Geel-voorzitter Jint Hoeksema in gesprek met eerdergenoemd medium.

Daarmee wordt verwezen naar het vertrek van Gronitas. Die club moest vertrekken van het sportpark omdat er ruimte gemaakt moest worden voor het huidige complex van FC Groningen.

"Ik maak mij dus wel zorgen", aldus Hoeksema. Bij GRC zijn de zorgen iets minder groot. "Ach, zorgen, ik ben positief ingesteld. Maar het heeft wel onze aandacht", geeft voorzitter Will Panman van de club aan.

"Wij willen en gaan niet weg. De kantine die hier staat is ook van onszelf en we hebben het recht van opstal erop gevestigd. Als we dus weg moeten, dan zal het flink in de papieren gaan lopen", aldus Panman.

Als het aan Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, ligt, komt er op Corpus den Hoorn een veld voor de vrouwen. Vervolgens moet er ook een tribune bij geplaatst worden, aangezien dat een verplichting is vanuit de KNVB.

D66 maakt zich nu al zorgen om de plannen van de club. "Gudde geeft aan dat de vrouwen een plek moeten krijgen op het nu al overvolle Corpus den Hoorn. Hij realiseert zich dat de velden al vol zijn en dat betekent dus dat anderen plaats moeten maken", reageert Jim Lo-A-Njoe.

Hij is wel voorstander van het vrouwenvoetbal, maar voor zijn partij is het 'ondenkbaar' dat er door FC Groningen andere clubs verdwijnen. "Dat kan je simpelweg niet verkopen, het is een heel slecht verhaal."

"Als ze iets willen met het vrouwenvoetbal dan moeten ze misschien gaan kijken naar een andere locatie. Het is overigens ook maar de vraag of het niet gewoon in de Euroborg kan", aldus de D66'er.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties