Opvallend! Dick Schreuder vertrekt per direct bij PEC Zwolle

Dick Schreuder
Dick Schreuder Foto: © Pro Shots

Dick Schreuder is niet langer de hoofdtrainer bij PEC Zwolle. De oud-speler van FC Groningen vertrekt bij direct bij de club, die afgelopen seizoen promoveerde naar de Eredivisie. Schreuder was ruim anderhalf jaar trainer in de hoofdstad van Overijssel, maar wil nu een nieuw avontuur aangaan.

"Toen ik eind 2021 in Zwolle terechtkwam, stond de club er sportief niet goed voor", zegt Schreuder op de officiële website van PEC Zwolle. "Maar vanaf dag één hadden we intern allemaal hetzelfde doel voor ogen. Ondanks de druk van de buitenwacht, zijn we altijd rustig gebleven en wisten we waar we mee bezig waren. Een nederlaag of een serie mindere wedstrijden veranderde daar niets aan. Dat we uiteindelijk zijn gepromoveerd is het allermooiste.

"Ik zie mijn periode in Zwolle dan ook als een geslaagd project", vervolgt Schreuder. "Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan. Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders."

PEC Zwolle had Schreuder graag behouden. "Dick had nog een contract tot medio 2025", laat technisch directeur Marcel Boudesteyn weten. "Die periode hadden we graag volgemaakt, maar de interesse van clubs uit binnen- en buitenland was al die tijd groot. Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij."

PEC Zwolle presenteert op korte termijn de opvolger van Schreuder, die volgens Voetbal International naar Spanje vertrekt. Het zou gaan om de ambitieuze Spaanse Segunda Division-club CD Castellon, dat binnen zes jaar actief wil zijn op het hoogste niveau.

Lees meer:
0 reacties