Oud-FC Groningen-jeugdspeler sluit aan bij de selectie

Nick Bakker heeft in de jeugd bij FC Groningen gespeeld, maar zat de laatste paar maanden zonder club. Nu is hij bij de Trots van het Noorden teruggekeerd.

Dat wordt gemeld op de clubsite. Voorlopig zal Bakker alleen maar meetrainen. Als zowel de club als de speler zelf tevreden zijn wordt er pas over een eventueel contract onderhandeld.

De 30-jarige verdediger is zelf erg blij om weer hier te zijn. "Ik heb – behalve mijn periode in Saoedi Arabië – altijd in Groningen gewoond. Ik voel me hier thuis, Groningen is altijd mijn club en stad geweest. Ik ken trainer Dick Lukkien goed, onder meer vanuit mijn periode bij FC Emmen. Via hem is het contact ontstaan en ik train nu al een tijdje bij de club. Ik zat de laatste maanden zonder club, maar heb hier in het TopsportZorgCentrum onder goede omstandigheden een mooie inhaalslag kunnen maken. We hebben afgesproken dat ik aan het begin van de voorbereiding aansluit bij de groep en wanneer het van beide kanten goed bevalt, is de insteek om te gaan samenwerken."

In de jeugdopleiding kwam Bakker door blessures maar zes keer in actie voor FC Groningen. Vervolgens ging hij in 2016 naar FC Emmen, waar hij toen basisspeler werd onder leiding van Lukkien. Daarna kwam SC Heerenveen en het Saoedi-Arabische Al-Arabi op zijn pad. Bij de laatstgenoemde club werd hij in september van 2022 uit zijn contract gezet. Sindsdien was hij clubloos, totdat de Groningers onlangs kwamen aankloppen.

Lees meer:
0 reacties