Oud-FC Groningen-keeper speelt in Europa League: "Een grote eer"

Sergio Padt bij Ludogorets
Sergio Padt bij Ludogorets Foto: © Pro Shots

Sergio Padt hoopt donderdagavond in het doel te staan, als zijn Ludogorets het opneemt tegen Ajax in de kwalificatie voor de Europa League. De Bulgaren zullen de underdog zijn en daar zijn ze zich ook zeker van bewust.

Padt zegt bij ESPN dat zijn club veel respect heeft voor Ajax. "Ze weten hier allemaal hoe groot Ajax is. Voorgaande jaren zijn ze nog heel ver gekomen in de Champions League en voor Ludogorets is het nu een grote eer om Ajax te mogen ontvangen. Zo’n zelfde gevoel heerste er vorig jaar toen we tegen AS Roma mochten spelen. Toen wonnen we thuis met 2-1. Ja, het is wel een mooi potje voor ons. Ajax is natuurlijk de favoriet en we zullen echt boven onszelf moeten uitstijgen."

De oud-FC Groningen-keeper heeft een speciaal gevoel bij één Ajacied. "Ik volg het Nederlands voetbal nog altijd en ze hebben het nu misschien wat lastig, maar het blijft een elftal met heel veel kwaliteit. Overigens hebben ze ook een fantastische assistent-trainer gehaald met Hedwiges Maduro. Ik heb nog met hem gespeeld bij FC Groningen en toen zag je al dat hij een trainer zou worden, en misschien zelfs wel een hele grote."

Padt was de vorige drie wedstrijden niet aanwezig door een blessure, maar voelt zich nu een stuk beter. "Toen ik de loting zag dacht ik: Shit, zo’n wedstrijd wil je natuurlijk spelen. Dus als de trainer vraagt of ik 100% fit ben zal ik met 'ja' antwoorde."

Lees meer:
0 reacties