Oud-FC Groningen-speler kritisch: "Alles wordt voor je gedaan"

Danny Hoesen in zijn tijd bij FC Groningen
Danny Hoesen in zijn tijd bij FC Groningen Foto: © Pro Shots

Danny Hoesen heeft onlangs noodgedwongen moeten stoppen met voetballen. De oud-speler van FC Groningen vond het daarom gepast om nu al zijn frustraties over het profvoetbal op tafel te leggen.

In een interview met Voetbal International uit hij zijn onvrede. Hij vindt dat er veel te veel geregeld wordt voor profvoetballers. "Tot op latere leeftijd wordt alles voor je gedaan in het voetbal. Is dat goed? Tsja. Voor een club ben je een investering. Hoe meer ze bij je weg kunnen nemen, hoe beter jij je op het voetbal kan richten. En daar profiteert de club van."

Volgens Hoesen hoef je zelfs als jonge speler bijna niks zelf te doen. "Het begint al in de jeugd met busjes die je komen ophalen. Later krijg je schoenen als je bij wijze van spreken met je vinger knipt. Het is een speciale behandeling. Maar dat kan wel ten koste gaan van de zelfstandigheid van voetballers. Ik zat net bij Ajax en kwam er in het hotel achter dat ik mijn tandenborstel was vergeten. Ik appte de teammanager: Is hier misschien een winkel in de buurt waar ik even een tandenborstel kan kopen? Tien minuten later stond hij voor mijn deur. Met een tandenborstel. Ik dacht: dat kan ik zelf toch ook?"

Zijn partner spoorde hem aan om toch ook zelf de handen uit de mouwen te steken. "Om een voorbeeld te geven: als ik een brief ontving en zag dat ik iets moest doen, belde ik meteen mijn zaakwaarnemer. Die loste het op. Mijn vrouw zei: Dat kun je zelf toch ook wel doen? Toen realiseerde ik me dat wat ik deed ook niet normaal was."

Lees meer:
0 reacties