Oud-internatinal Eelkema vertelt: "Moet echt van Groningen worden"

Atty Eelkema bij FC Groningen
Atty Eelkema bij FC Groningen Foto: © FC Groningen

FC Groningen startte twee jaar geleden met een opleiding voor meiden. Vanuit die opleiding moet in de nabije toekomst een eerste selectie worden gevormd. Atty Eelkema werd aangesteld als trainer.

De voormalig international was hoofdtrainer van SC Stiens en van plan een pauze te nemen, tot FC Groningen aanklopte. "Ik had thuis gezegd alleen door te willen als trainer wanneer er echt iets bijzonders langs zou komen. En dat was FC Groningen voor mij", vertelt Eelkema in het FC Groningen-magazine Word Groter. "De route waarbij we eerst een opleiding starten en van daaruit toewerken naar een eerste elftal is volgens mij de juiste om draagvlak bij het achterland te creëren."

"En om voor continuïteit te zorgen binnen de club. Het moet echt van Groningen worden", geeft Eelkema aan. "Van de club, maar zeker ook van de regio en van de supporters. Op een enkeling na zijn al onze speelsters afkomstig uit de regio. Het zijn dus echt Groningse selecties."

Ze vervolgt: "Daarnaast worden we als club en afdeling op deze wijze ieder jaar 'gedwongen' een volgende stap te maken. Als we niet doorgroeien, kunnen we de oudste spelers geen vervolgstap bieden en gaan ze naar een andere club. Dan is de hele investering voor niets geweest. Het geeft de noodzaak aan om ieder seizoen weer een volgende stap richting een volwaardige eerste selectie te zetten.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand