Oud-jeugdspeler Gandu doet oproep voor nieuwe nier: "Enige kans"

Christian Gandu
Christian Gandu Foto: © BSR Agency

Voormalig FC Groningen-jeugdspeler Christian Gandu heeft op sociale media een noodkreet gedaan. Hij is dringend op zoek naar iemand die een nier wil doneren.

De nieren van de voormalig aanvaller werken niet meer. Hij heeft al langer last van nierfalen en vorige week werd hij zelfs voor de dood weggehaald. “Ik belandde net op tijd in het ziekenhuis. Na een operatie kwamen we tot de schokkende conclusie dat mijn nieren niet meer werken en dus niet meer in staat zijn om hun essentiële functies uit te voeren, waardoor ik afhankelijk ben geworden van dialyse om te overleven”, schrijft hij op Instagram.

Zonder nierdialyse zou de oud-voetballer al niet meer in leven zijn. “Ondanks dat ik momenteel heel blij ben met de dialyse, vraagt het ook enorm veel. Ik moet 3 keer per week 4 uur lang aan het dialyseapparaat en daarna moet ik hier enorm van bijkomen. De harde realiteit is dat ik op dit moment alleen maar kan rusten.”

Dit seizoen stond Gandu nog op het veld als voetballer bij FC Hilversum. Hij geeft aan dat er maar één manier is om zijn leven terug te krijgen. “En daarom stel ik mij kwetsbaar op, en richt ik mij vandaag tot jullie. Mijn vrienden, familie, kennissen en eigenlijk iedereen die ik kan bereiken. Mijn enige kans om mijn leven terug te krijgen is door een niertransplantatie. Ik ben bloedgroep A positief en zoek een gulle ziel die bereid is om zijn of haar nier te doneren, om mij een tweede kans op leven te geven”, aldus de oud-profvoetballer.

Lees meer:
0 reacties