Oud-speler FC Groningen: "Ik wil eerst zien of ik Oranje kan halen"

Ludovic Reis bij Groningen O17
Ludovic Reis bij Groningen O17 Foto: © Pro Shots

Ludovit Reis stond van 2017 tot en met 2019 onder contract bij FC Groningen. Nu blinkt hij uit bij het Duitse HSV en heeft hij zelfs een uitnodiging gekregen om Slowaaks international te worden.

Uit het AD blijkt dat Reis veel verbintenis met dit land heeft: "Ik vind het te vroeg om de knoop al door te hakken. Mijn ouders zijn in Slowakije geboren. Ik kwam er als kleine jongen elke zomervakantie. Met veel plezier ook, want mijn oma, tantes, neefjes en nichtjes wonen daar. Ik ben een familiemens en heb nog steeds veel contact met ze. Ik spreek de taal vloeiend en heb echt een band met Slowakije."

Toch gaat de middenvelder zich de aankomende interlandperiode bij Jong Oranje melden. "Mijn familie woont daar [Slowakije] nog steeds en zou het prachtig vinden, maar ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen. Dat ik nu niet word opgeroepen voor Oranje, is logisch omdat ik in de Tweede Bundesliga speel. Dat kan echter veranderen als ik de lijn straks doortrek in een topcompetitie. Daar wil ik voor gaan. Uitkomen voor Slowakije kan later ook nog, maar voor Nederland uitkomen, gaat niet meer als ik eenmaal voor Slowakije speel. Daarom vind ik het te vroeg om die knoop al door te hakken", aldus Reis.

Lees meer:
0 reacties