Patrick Joosten: "Ik wilde er eerst een nachtje over slapen"

Patrick Joosten gaat een kopduel aan
Patrick Joosten gaat een kopduel aan Foto: © Pro Shots

SC Cambuur versterkte zich deze week op huurbasis met Patrick Joosten. De vleugelaanvaller maakte dinsdag al zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Joosten kwam over van FC Groningen en is overtuigd van zijn keuze voor Cambuur. "Zondag sprak ik met trainer Henk de Jong, het was een heel goed gesprek", laat de aanvaller weten in gesprek met de Leeuwarder Courant. Technisch manager Foeke Booy stelde hem echter wel een ultimatum om snel te beslissen.

"Begrijpelijk. Maar ik wilde er eerst een nachtje over slapen, erover praten. Dat is alleen maar goed voor je de keuze maakt", aldus Joosten, die er toch snel uit was. "Voor mij betekent het een nieuwe start, een frisse omgeving. Ik kom naar Cambuur als huurling, maar met het doel om zoveel mogelijk minuten te maken. Ik wil spelen, dat lijkt me duidelijk."

Zijn eerste kennismaking geeft Joosten in ieder geval veel vertrouwen. "Een fijne groep, ik ben warm onthaald door de spelers en staf. Ze spelen bovendien leuk voetbal met een mooie, aanvallende filosofie. Dat is tenminste het beeld wat ik van Cambuur heb gekregen in de eerste seizoenshelft", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
FC Volendam -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
Bekijk de hele stand