Pepi krijgt steun: "Dat is voor een degradatiekandidaat niet gek"

Ricardo Pepi in duel met Armando Obispo
Ricardo Pepi in duel met Armando Obispo Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi scoorde deze interlandperiode drie doelpunten voor de Verenigde Staten. De spits van FC Groningen scoorde twee goals tegen Grenada en een doelpunt tegen El Salvador in de CONCACAF Nations League. Clubwatcher William Pomp hoopt dat de huurling van FC Augsburg dit succes door kan trekken in de Eredivisie.

"Natuurlijk kreeg ik van mijn chef meteen de vraag waarom de Amerikaan het aan de overkant van de plas wel laat zien en hier niet, maar dat vind ik niet helemaal terecht", schrijft Pomp in het Dagblad van het Noorden. "Ten eerste heeft Pepi er voor FC Groningen ook al negen in liggen. Dat is voor een degradatiekandidaat natuurlijk niet gek."

De voetbaljournalist gaat verder: "Waarom FC Groningen de bal dan niet vaker voor het doel slingert was de vervolgvraag. Maar dat is nou net het probleem, daar blijken de mannen van trainer Dennis van der Ree nauwelijks toe in staat."

"Met Amerika speelde Pepi tegen twee voetbaldwergen, waardoor hij over aanvoer niet te klagen had", vervolgt de clubwatcher. "Bij FC Groningen staat hij wedstrijd na wedstrijd op een onbewoond eiland. Des te knapper dat hij er toch al negen in heeft liggen."

Pomp hoopt dat Pepi nu weer belangrijk kan zijn voor FC Groningen. "Hopelijk neemt de goalgetter het getankte vertrouwen mee terug in het vliegtuig naar Nederland. Hij en zijn teamgenoten zullen het bikkelhard nodig hebben op bezoek bij Fortuna Sittard zondagmiddag. Een wedstrijd die gewonnen MOET worden. Maar hoe vaak hebben we dat al niet gezegd?"

Lees meer:
0 reacties