"Personeel FC Groningen niet opgewassen tegen druk van hooligans"

FC Groningen-Ajax wordt gestaakt
FC Groningen-Ajax wordt gestaakt Foto: © Orange Pictures

Op woensdag meldt het Dagblad van het Noorden dat de problemen bij FC Groningen nog veel groter zijn dan gedacht. Zo worden beveiligers, horecapersoneel en mogelijk ook vrijwilligers bedreigd en geïntimideerd door een groep supporters.

Afgelopen zondag bij duel tegen Ajax ging het wederom mis in de Euroborg. Al na negen minuten werd de wedstrijd definitief gestaakt, nadat FC Groningen-supporters vuurwerkbommen op het veld gooide. Daarnaast was er ook een veldbestormer, die met een spandoek over het veld rende.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat het personeel van de club onder grote druk staat. "Jij houdt je mond, want ik weet waar je woont en waar je kinderen naar school gaan", kreeg iemand te horen. Daarnaast zijn ze gevraagd om spullen het stadion in te smokkelen. "Een aantal beveiligers, horecapersoneel en mogelijk ook vrijwilligers van FC Groningen is niet opgewassen tegen de druk van hooligans", meldt de krant dan ook. "De misdragingen in het stadion hebben onderhand een ondermijnend karakter", vertelt burgemeester Koen Schuiling.

De gevaarlijkste man, zou hooligan Jan B. zijn. Hij werd eerder al eens veroordeeld voor negen jaar cel voor drugshandel, afpersing, zware mishandeling en deelname aan een criminele organisatie. "Iedereen is bang voor B.. Van supporters en horecamensen tot politieagenten. Wie niet naar hem luistert, krijgt gedonder. Hij laat zich door niets en niemand tegenhouden", meldt een anonieme bron.

B. zou onlangs ook Wouter Gudde hebben aangepakt. Hij greep Gudde naar verluidt stevig bij de arm met de vraag hoe hij een einde aan de ellende ging maken. "Dat gaan we jou niet aan de neus hangen", reageerde de algemeen directeur.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand