Pieter 'The Champ' de Jongh: "Ik had FC Groningen erin gehouden"

Pieter de Jong, beter bekend als The Champ tekende in februari een contract voor 2 jaar als hoofdtrainer bij Silver Strikers, een vrij onbekende club in Malawi.

Namens Vandaag Inside gaat verslaggever Tom Staal in gesprek met 'The Champ', waar de voetbaltrainer een opmerkelijke uitspraak doet, hij is benaderd door twee club uit de Eredivisie. "Ik vind het niet gepast om te zeggen", geeft hij aan op de vraag welke clubs het zijn.

Staal oppert dat FC Groningen er vast bij zat. De Jong zegt: "Ik ben er wel van overtuigd, als ik het gedaan had, dat ik FC Groningen erin had gehouden." Vervolgens gaat de oefenmeester in welke clubs hij in Nederland wel wil trainen. "Die willen mij waarschijnlijk niet. Maar ik heb geen interesse aan de onderkant in de Eredivisie te trainen. Dan ga je voor het linkerrijtje."

De Jongh was amateurtrainer in Nederland, maar is in Afrika een bekende coach. Hij was trainer van verschillende clubs zoals AFC Leopards, FC Cape Town en Ulaanbataar City. Bij het Zimbawaanse FC Platinum kreeg hij de bijnaam The Champ. Met die club won hij de beker in 2020 en stuntte hij met een gelijkspel in de Champions League tegen grootmacht Al Ahly. Later was hij nog bondscoach van Somalië.

Lees meer:
0 reacties