Pijnlijke middag voor FC Groningen op bezoek bij FC Twente: 3-0

Peter Leeuwenburgh in de wedstrijd met FC Twente
Peter Leeuwenburgh in de wedstrijd met FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Groningen is zondagmiddag onderuit gegaan op bezoek bij FC Twente. In De Grolsch Veste verloor de ploeg van trainer Frank Wormuth met 3-0.

FC Groningen moest in de eerste helft voornamelijk tegenhouden en de bal aan FC Twente laten. De thuisploeg was dan ook de eerste die gevaarlijk werd. Michel Vlap krulde een vrije trap op de lat boven keeper Peter Leeuwenburgh, die zijn eerste Eredivisieminuten van het seizoen maakte. Een tegenvaller voor de FC was de noodgedwongen wissel van Tomas Suslov na een kwartier spelen. De Slowaak werd vervangen door Luciano Valente.

Het gevaarlijkste moment van de ploeg uit Groningen kwam van de voet van Florian Krüger. De aanvaller dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot met rechts in de korte hoek, maar trof Lars Unnerstall. Na de rust was het al snel raak voor FC Twente. Virgil Misidjan maakte de 1-0 en brak daarmee de ban.

Aan de andere kant bracht Lars Unnerstall redding op een poging van Laros Duarte. In de 55e minuut viel de tweede goal voor de thuisploeg. Joshua Brenet haalde hard uit en zorgde zo voor een marge van twee. Misidjan was daarna dichtbij zijn tweede van de middag en zag Peter Leeuwenburgh redding brengen. FC Groningen probeerde wat terug te doen met een schot van Laros Duarte, maar de middenvelder schoot hard op het lichaam van keeper Unnerstall.

Uiteindelijk eindigde het duel in 3-0. De eerste poging van Ricky van Wolfswinkel eerste poging werd nog geblokt door Mike te Wierik, maar toen de spits de bal via de kluts weer voor de voeten kreeg was het raak voor FC Twente. FC Groningen staat na de nederlaag zestiende.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Kasanwirjo, Määttä (66' Kalley), Pelupessy (80' Lundqvist), Duarte, Ngonge (46' Abraham), Suslov (15' Valente), Pepi, Krüger (46' Oratmangoen)